סקירה כללית
ישנן שיטות ניהול זמן רבות, חלקן טובות יותר או פחות, לכן נדרש לחפש שיטה שצריכה להיות – פשוטה, קלה לביצוע וכמובן מוצלחת, ואחת כזאת ניתן למצוא בספרו של צ'ט הולמס The Ultimate Sales Machine, שבו הוא מתאר את השיטה שלו לניהול זמן. הולמס עבד אצל צ'רלי מונגר, שותפו הפחות מוכר של וורן באפט, אשר כינה את הולמס "המנהל הגדול ביותר במכירות ושיווק אמריקה". צ'ט ניהל תשע חטיבות של החברה של מונגר, והכפיל את היקף המכירות של כל אחת מהן, רובן בתוך 12 עד 15 חודשים, ושוב הכפיל את המכירות במשך מספר שנים ברציפות. ספרו של הולמס הוא בעיקר על תחום המכירות, אולם הוא מקדיש פרק על ניהול זמן, שבו הוא מפרט 6 פעולות, וביצוע שלהן אמור לקחת רק חמש דקות ביום. “ניהול זמן טוב לא צריך לקחת הרבה זמן”, הוא כותב, וזה הדבר המשמעותי ביותר בשיטה שלו.
נקודות מפתח
- זמן הוא משאב חינמי אך מתכלה, מחולק באופן שווה לכולם וניתן לניהול.
- ניהול זמן טוב לא צריך לגזול זמן רב.
- ישנן שיטות ניהול זמן רבות – צריך לבחור את המתאימה והקלה לביצוע.
- מודל 6 הנקודות של הולמס הינו שיטה מוצלחת ויחד עם זאת פשוטה וקלה לביצוע.
געו בכל דבר רק פעם אחת
“אם נגעת בזה, תעשה משהו עם זה”. כותב הולמס ומוסיף “אם אתם מבזבזים רק 15 דקות ביום על בדיקה מחדש, טיפול מחדש או קריאה מחדש של מסמכים או מיילים, אז אתם מבזבזים 97 שעות בשנה בלי לעשות שום פעולה”.
הכינו רשימות
“שימוש ברשימות יכפיל את הפרודוקטיביות שלכם באופן מיידי”, כותב הולמס, ומדגיש כי הרשימות לא צריכות להיות ארוכות מאחר והנטייה שלנו תהיה לבצע את הקלות יותר, ואז לא נגיע למשימות החשובות, לכן עשו רשימה של ששת הדברים החשובים ביותר שאתם צריכים לבצע במהלך כל יום, והשלימו אותן בכל יום.
תכננו את פרק הזמן לכל משימה
חשבו את פרק הזמן, שאתם צריכים להקדיש לכל אחת מהמשימות. כמובן שצריך להקצות את הזמן כך שתוכלו לסיים את כל המשימות באותו יום.
פרויקטים גדולים או משימות מורכבות צריך לחלק למקטעי זמן מוגדרים שניתן להתמודד איתם במהלך היום.
תכננו את היום
קבעו מתי בדיוק תעשו כל אחת מהמשימות, כך שתהיה משבצת זמן לכל משימה. והדבר החשוב ביותר – היצמדו לתכנון
קבעו סדרי עדיפויות
הולמס גילה תבנית מעניינת של בקרב מנהלים: רוב האנשים שיבצו את המשימות החשובות ביותר בסוף היום.
“בסוף היום בדרך כלל אין זמן או אנרגיה לעשות את המשימות האלה”, כותב הולמס. “שבצו את המשימות החשובות ביותר בהתחילת היום".
שאלו האם יפגע בי להיפטר מזה?
“לפי מחקרים, אנחנו לא ניגשים בחזרה ל-80 אחוז מהמידע המתויק והשמור. אז למה להיאחז בו?” שואל הולמס, ומציע לשאול את עצמנו האם יפגע בי לא לטפל בזה? ולפי התשובה להחליט האם לטפל או פשוט להתעלם.
מקורות
About Us. (n.d.). Chet Holmes International. Retrieved December 6, 2023, from About Us – Chet Holmes International
Holmes, C., & Holmes, A. (2008). The Ultimate Sales Machine: Turbocharge Your Business with Relentless Focus on 12 Key Strategies. Penguin Publishing Group.